• Snelle verzending (FSC verpakking)
  • Snelle & uitgebreide support
  • 14 dagen omruil garantie
  • Klantenservice (6d)
  • Veilig kopen
  • Snelle verzending (FSC verpakking)
  • Snelle & uitgebreide support
  • 14 dagen omruil garantie
  • Klantenservice (6d)
  • Veilig kopen

Quark Elec AS15 Blikseminslag beveiliging

€ 49,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 2 dag(en)

Beschrijving


  • Ontworpen om VHF / AIS / 3G / 4G / WiFi-apparaten te beschermen tegen bliksem en andere geïnduceerde transiënten op de boot.
  • De coaxiale constructie zorgt voor uitstekende hoge frequentie-eigenschappen, brede bandbreedte, laag wisselplaatverlies en VSWR.
  • Heavy duty ontwerp en waterbestendig (IP65).
  • SO239 Male naar SO239 Female connectoren.


Wanneer de bliksem inslaat op de mast van een schip, reist de bliksemstroom naar het dek. Alle kabels die op de mast zijn gemonteerd (bijvoorbeeld de VHF/ AIS / 4G-antennes of navigatielichtkabels) kunnen de route zijn voor de bliksemstroom om binnen te komen en zich te verspreiden over de hele bekabeling van het boordsysteem. Dit kan schade veroorzaken aan sommige navigatieapparatuur op zee, of het kan het hele systeem beschadigen.


De QK-AS15 is ontworpen om de golf van blikseminslagen op VHF / AIS / 4G-antennes te aarden. Het vermindert de spanningspieken en shunt de spanning naar de grond via de massakabel, waardoor de marifoon en AIS-transponders of 4G-rounder worden beschermd.

De coaxiale constructie van de AS15 zorgt voor uitstekende hoge frequentie-eigenschappen, breedband en laag verlies en VSWR. Het ingebouwde gasontlading beveiligingselement zorgt voor een snelle reactietijd en een goede werking, zelfs na meerdere blikseminslagen. Een grond nok en de aansluitingen op de behuizing van de bliksembeveiliging zorgen voor een eenvoudige installatie.


Verbindingen en installatie

Het installeren van de AS15 is een eenvoudig proces met slechts een paar stappen.

Zowel de antennes als de AS15 hebben impedantiewaarden, 50 Ohm of 75 Ohm. De AS15-impedantie moet overeenkomen met die van de antenne voor optimale resultaten. De meeste maritieme VHF/AIS antennes hebben de impedantie van 50 Ohm, maar controleer dit voor de installatie.


Bedrading

De AS015 wordt voorgesteld om in de boot te worden geïnstalleerd, in een droge en schone ruimte, waardoor deze uit de buurt van brandbaar materiaal wordt gehouden. Hoewel het rechtstreeks kan worden aangesloten op de VHF-radio / AIS-ontvanger of WiFi-router, raden we aan een 2-voet coaxiale kabel tussen het RF-apparaat en de AS15 te hebben. Dit zou het RF-apparaat redden in het geval dat de overspanning / stroom van bliksem de AS15 zou beschadigen.

Sluit het ene uiteinde van de AS15 aan op de 2-voetskabel of op het RF-apparaat. Beide uiteinden zullen werken omdat de AS15 bi directioneel is.

Sluit het andere uiteinde van de AS015 aan op de coaxkabel die op de antenne wordt aangesloten.

Aarding

Het aarden van de AS15 is uiterst belangrijk, anders functioneert het niet zoals bedoeld. Als de externe antenne wordt opgeschrikt door hoogspanningsenergie, zal dit de aarde helpen de energie te aarden.


Bevestig de aardingsdraad aan de aardingsconnector en gebruik een tang om de draad op de connector stevig te krimpen. Het andere uiteinde van de draad moet aan een aardingspunt worden bevestigd. Vermijd bij het installeren van de draad het maken van scherpe bochten. Het wordt aanbevolen om een koperdraad te gebruiken die niet kleiner is dan 10 AWG (> 2,5 mm diameter) en deze bliksemvluchtdraad zo kort mogelijk te houden.